Title Image

HACKATHON FOR PEACE, JUSTICE AND SECURITY

Op 17 en 18 november 2018 werd de Hackathon for Peace, Justice and Security georganiseerd in The Hague Tech. Tijdens de Hackathon werkten 27 teams bestaande uit meer dan 22 nationaliteiten aan de ontwikkeling van innovatieve data oplossingen voor problemen gericht op humanitaire rampen (Rode Kruis), nepnieuws (NCIA), bewijsvoering (ICC), noodfondsen (World Vison) en landroof (Asser Instituut).

De vraag

Wij kregen de vraag om voor deze bijzondere en inspirerende hackathon een kleine huisstijl op te zetten en om de aankleding van het evenement op ons te nemen. Dit varieert van een enorme raamsticker van 10 meter breed die van ver al te zien is tot koffiemokken. Voor de signing hebben we een modulair systeem bedacht, waar 150 stapelbare kubussen zorgen voor een speelse manier van bewegwijzering en aanduiding van ruimtes. Op deze manier kan een volgende Hackathon zonder problemen op een andere locatie plaatsvinden en dezelfde signing gebruiken.

 

Iconenreeks

Nog vóór de vraag van de huisstijl en aankleding was er reeds een opzet van stippen-grid en 3 iconen voor vrede, gerechtigheid en veiligheid opgezet. We hebben ervoor gekozen om dit stippen-grid verder te gaan hanteren en hiermee veel meer nieuwe iconen door te ontwikkelen. Uiteindelijk is dit de basis geworden van het logo, maar ook voor alle iconen van toilet-icoon tot een icoon voor activiteiten.

 

Data Science Initiative

De Hackathon for Peace, Justice and Security is het eerste zichtbare project van het Data Science Initiative. Dit is een initiatief van tech ondernemers, universiteiten, overheid en kennisinstellingen in Den Haag die zich inzetten voor vrede, recht en veiligheid door middel van big data en Artificial Intelligence: Tech for good. Studio Kordaat werkt op dit moment aan de ontwikkeling van de visuele identiteit van dit te gekke initiatief.

hackathon for good studio kordaat
hackathon for good studio kordaat
hackathon for good studio kordaat
hackathon for good studio kordaat
hackathon for good studio kordaat

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Maak een afspraak